O vaporiziranju smo že nekajkrat pisali, tudi predstavili smo enega najboljših na trgu v tem trenutku, Magic Flight uparjevalnik.

Vendar v uredništvu dobivamo pošto od nekaterih bralcev, da je še vedno premalo znanega o sami uporabi in zakaj to ni toliko škodljivo kot kajenje zvitkov. Zato smos e odločili, da namenimo še nekaj prostora v naši reviji tej tematiki.

Takojšnji negativni učinek pri konzumaciji marihuane je vnos dima v pljuča, ki prihaja z inhaliranjem rastline v nas. Je že res, da z zgorevanjem verhov pride do sproščanja snovi v rastlini, ki nam omogoča zadetost, vendar samo izgorevanje povzroča ogromno negativnih stvari na našem respiratornem sistemu.

Inhaliranje dima prinaša kancerogene snovi skozi bronhialno drevo va naša pljuča. Takojšnji učinek je razdraženost sapnika, vendar je dolgoročno izpostavljanje tovrstnemu dimu nenaravno in rizično za pljuča.

Funkcija uparjevalnika je segrevanje rastline do temperature, ki je še učinkovita, ampak ne prevroča za uničenje koristnih snovi v marihuani. Uparjevalnik namesto izgorevanja rastlino izsuš, zdehidrira in s tem povzroči sproščanje snovi, brez da se karkoli zažge ter da se meša  s snovmi v zraku med izgorevanjem kisika.

Kar to dejansko tudi pomeni je, da uparjevalnik v celoti eliminira vse kemične snovi, ki so povezani in asocirane s sežiganjem verhov. Pacienti in entuzijasti se dimu in kancerogenim stvarem izpostavljajo vsakodnevno s kajenjem. V smislu zdravja in hitre zadetosti, uparjevalniki suvereno zmagajo med vsemi ostalimi načini konzumacije (s hrano, kajenje).

Ne samo, da imajo uparjevalniki medicinske prednosti, so tukaj tudi ostale, ki jih je pravilno navesti. Enkrat, ko začnemo uporabljati uparjevalnik se zmanjša potreba po uporabi drugih pripomočkov; tako recimo pepelnika več ne potrebujemo. Z zamašenimi pipami se nam ni potrebno več ubadati, nastajanje smole je preteklost in zobje prav tako niso več rumeni od kajenja.

Za dodatek vonj povezan z zgorevanjem, je močno zmanjšan. Ni seveda popolnoma odstranjen, je pa zmanjšan, prav tako ne obstane v prostoru tako dolgo kot dim, ki nastane s kajenjem zvitkov. Te lastnosti so super predvsem zaradi same diskretnosti kot tudi zaradi samega smradu, ki se ne zažre v obleke, pohištvo, zavese in lase. Prav tako je tovrsten način konzumacije bolj sosedsko prijazen, ker nihče ni na tovrsten način izpostavljen pasivnemu kajenju. Poleg vsega naštetega pa se z uporabo uparjevalnikov izognemo riziku, da bi povzročili požar; dostkrat se namreč lahko zgodi, da zaspimo med kajenjem, kar ima lahko katastrofalne posledice.

Končna prednost vaporiziranja je definitivno finančna lastnost. Med kajenjem zvitkov namreč, se cigareta ne ugasne popolnoma,  v času, ko ne kadimo, ponavadi svoj zvitek odložimo v pepelnik ali pa tudi med samim podajanjem zvitkov, rastlina še vedno gori. Torej, gori po nepotrebnem in sestavine marihuane se izgubljajo v zraku. Pri tem se izgubi približno 30% snovi. Pri vaporiziranju pa sami ročno uravnavamo, kdaj se bodo verhi segrevali in kdaj ne. Posledično manj porabimo, saj gre za uravnavanje. Da prikažemo, o čem govorimo bomo primerjali uparjevalnik vreden 200€ z navadno pipo. Za primer smo vzeli pacienta, ki na teden porabi približno 20€ za nabavo kanabisa, da bi umiril ansioznost in klinično depresijo. V kolikor z uporabo uparjevalnika prihranijo 30% več marihuane, bodo posledično prihranili 6€ na teden več. To pripelje do 312€ na leto ali 50% več prihrankov od začetnega stroška. Modeli uparjevalnikov so načeloma vedno izdelani, da zdržijo več let, kar pomeni, da se sredstva hranijo več let. Po osmih mesecih se vsi stroški povrnejo.

Z vsemi temi prednostmi je jasno, da je uparjevanje fantastična izbira! Zdaj pa hitro v Snail shop po Uparjevalnik!