Po tragični izgubi Franca Loja v začetku leta 2017 je svet čakal na sorto, ki bi mu bila posvečena.

Sorta, ki bi najbolje predstavljala Franca, je lahko le njegov zadnji križanec med njemu najljubšima rastlinama: večkratno nagrajenim Super Lemon Hazeom in slavnim Exodus Cheeseom.

Srečni smo, da lahko končno izdamo to sorto, ne samo Francu v čast, ampak tudi zato, ker bo Green House Seed Company doniral del dobička v sklad Strain Hunters Foundation – Franco Loja Fund, ki je bil ustanovljen z namenom, da se zbirajo donacije in dobiček nameni za to, da se Francovim otrokom zagotovi varna prihodnost in izobrazba.

Franco’s Lemon Cheese je zelo močan hibrid dveh zmagovalnih strainov, poznanih po zelo specifičnem okusu in močnem učinku. Kombinacija obeh strainov ne more biti drugega kot zelo posebna rastlina.

Izbiranje pravega fenotipa nam je vzelo kar nekaj časa in je bil eden zadnjih projektov, na katerih je delal Franco. Izbral je svoj najljubši fenotip, ki ga je pozneje uporabil Arjan, da je naredil feminizirano verzijo, ki je sedaj na voljo za prodajo na naši spletni strani in uradnih prodajnih mestih.

Rastlina zraste visoko z močnim osrednjim deblom in dolgimi vejicami. Vršički so okrogli, srednje velikosti in trdi kot kamen ter pokriti s smolo. Kadar je gojena v ustreznem okolju, je produkcija smole tako velika, da so celo listi pokriti s smolo.

Franco’s Lemon Cheese cveti 9–11 tednov in ima do 750 g donosa na kvadratni meter.

Zunaj se njen življenjski cikel zaključi v zgodnjem novembru na severni polobli in donos lahko doseže do 1000 g na kvadratni meter. Lahko se zgodi, da je potrebno zaradi težkih vršičkov podpreti veje.

Potreben je zmeren do močan režim hranjenja z vrednostmi EC do 2.2 v hidroponiki in 1,8 v zemlji.

Vedno priporočamo, da sredstvo izperete nekajkrat med ciklom in 10–14 dni na koncu obdobja cvetenja.

Franco’s Lemon Cheese naredi zelo goste vršičke, pokrite s smolo. Oddaja vonj po limoni, v ozadju pa lahko zavohamo tudi Cheese. Med kajenjem okus po Cheesu postane prevladujoč med izdihavanjem.

Učinek je zelo močan, prime hitro in povzroči zelo socialno in energizirajočo zadetost.

Franco’s Lemon Cheese

60 %  SATIVA  –  40 %  INDICA

THC:  21.58 CBD:  0.6   CBN:  0.19

GENETIKA

Super Lemon Haze x Exodus Cheese (Francova zadnja selekcija)