Growerji vedo, da obstaja kar nekaj različnih vrst konoplje, med katerimi se lahko izbira. Ne glede na to, za kaj se posameznik odloči, vedno bo želel imeti najboljše seme. Avto semena se razlikujejo od medicinskih oziroma feminiziranih po tem, da hitro cvetijo (dva do štiri tedne) ter hitro rastejo. Več lahko izveste v nadaljevanju, kjer smo opisali top 10 kanabis avto vrst:

10. Sweet Skunk Automatic. Ta vrsta je hitro cvetoča, nastala je z mešanjem Green Poison ter Big Devil #2 sorte. Od semena do končne rastline traja 8 tednov, saj gre za izjemno hitro rastočo rastlino. Pridela med 40 in 50 gramov na rastlino, pridelek pa zavisi od okolja. Raste na majhnih površinah kot so vrtički ali balkoni. Sorta je znana po močnem okusu.

9. Royal Cheese Automatic. Ta sorta je namenjena ljubiteljem sira. Ima unikatno, močno aromo ter okus po siru. Od sajenja do žetve potrebuje rastlina samo 10 tednov. Vzgajana v optimalnih pogojih lahko prinese do 135 gramov na rastlino, povprečje pa je sicer 40 gramov na rastlino. Omogoča pomirjujočo in močno zadetost.

8. Royal Critical Automatic. Ta rastlina je mešanica med ruderalisom, indico in sativo in je izjemno priljubljena zaradi svoje moči ter velikim pridelkom. Žetev je možna le devet tednov po sajenju, verhi pa so močni in gosti. Rastlina pridela od 70 do 80 gramov na rastlino.

7. White Widow Automatic. Vdova avto potrebuje le 75 dni da dozori, ponuja pa sladkobno-kislo, citrusno aromo. Glede na okolje ter podnebne razmere lahko pričakujete od 40 do 160 gramov na rastlino.

6. Royal Jack Automatic. Pri tej rastlini je žetev že po desetih tednih, pričakujete pa lahko od 40 do 70 gramov na rastlino. Ni ravno visoka, kar je idealno za growanje na manjših predelih. Gre za močno sorto, zadane poživljajoče in kreativno. Okus je osvežujoč in rahlo začinjen.

royal-jack-auto

5. Royal Creamatic. Za tiste, ki imajo radi sladko, je to prava rastlina. Ima okus po karameli, omogoča pa popolno sprostitev ob konzumaciji. Idealno za notranje growanje v manjših prostorih, pričakujete pa lahko od 80 do 110 gramov na rastlino. Žetev je možna že po osmih tednih.

4. Royal Haze Automatic. Ponuja svežino ter poživljajoč efekt. Ker je rastlina nizka, je lahko vzgojena na veliko prostorih, saj glede tega ni zahtevna. Rastlina pridela od 80 do 100 gramov na rastlino v dobrih razmerah. Žetev je možna po 10 do 12 tednih.

3. Royal AK Automatic. Gre za hibrid kolumbijske, mehiške, tajske in afganistanske sorte. Lahko je posajena kjerkoli, saj gre za trpežno rastlino. Pridela lahko od 70 do 120 gramov na rastlino, to zavisi od pogojev, žetev pa je lahko v devetih oziroma desetih tednih. Z močnim okusom in sladkasto aromo obljublja vesel in aktiven efekt.

2. Royal Dwarf. Ena izmed najbolj kompantnih rastlin, ki obstajajo. Ima tesno razraščene verhe, lahko se vzgaja znotraj ali zunaj, primerna je za growanje na majhnih površinah. Če nimate veliko prostora, potem je to rastlina za vas. Pridelate lahko do 60 gramov na rastlino, čas žetve je po 8 do 9 tednih. Rastlina ima močno aromo in učinkuje nežno ter sproščujoče.

northern-lights

1. Northern Light Automatic. Ta rastlina prične cveteti in proizvajati cvetove skoraj takoj, za žetev pa je pripravljena po 9 do 10 tednih. Znotraj uspeva zelo dobro, lahko pa se jo vzgaja tudi zunaj, v kolikor je toplo podnebje. Možno, da ima ta rastlina največji pridelek, ki obstaja. Nekatere zunanje rastline, vzgojene v Španiji, so predelale tudi po 200 gramov na rastlino. Rastline, vzgojene znotraj pa proizvedejo okoli 90 gramov. Rastlina ima sladkoben okus in ponuja sproščujoč efekt. Ta sorta je primerna tudi za uporabnike marihuana v medicinske namene.