Če kadite marihuano, potem veste, kdo je Tommy Chong … je polovica kontrakulture dueta komedije, Cheech in Chong, ki je s svojim filmom kot je Up in Smoke, marihuano postavil na zemljevid. Človek in avtor znamenite izjave “Če bi bilo zadeto več ljudi, bi bilo manj nasilja v svetu“, Tommy, je zagovornik konoplje od leta 1970 in si prizadeva pridobiti dovoljenje za uporabo rastline v rekreacijsko in medicinsko uporabo.

Z legalizacijo marihuane v ZDA in razcvetom industrije, je Tommy Chong kot najnovejši član avtorskega kanona konoplje, pričel s prodajo svojih izdelkov. Prinaša izkušnje svojega življenja kot uporabnika konoplje v Chong ‘s Choice; podjetju, ki ga vodi s svojim sinom Parizom.

Če gojite marihuano in ste redni bralec naše revije, potem poznate tudi ime Paradise seeds. Že več kot 20 let je amsterdamska semenska banka ena od pionirskih sil v industriji semen konoplje. Chong in Paradise Seeds sta sodelovala, da bi strokovno znanje, moč in okus dveh celin – kalifornijske genetike in nizozemske genetike – združila v obliki 3 eksplozivnih novih sort semen; LA Amnesia (sativa), Blue Kush Berry (indica) in Mendocino Skunk (hibrid).

LA Amnesia (Sativa):
Tommy je iskal nekaj posebnega za Chong’s  Choice ekskluzivno sativa linijo in jo je vsekakor našel! Ta sorta združuje genetiko svetovno znane sadne nizozemske sorte Amnesia Haze s Californian Kush. Rezultat te kombinacije je LA Amnesia, sorta, ki prihaja z resnično močjo in zelo visokim deležem THC-ja (20-24%).

Mendocino Skunk (hibrid):
Ta čezatlantsko kombinacija je ustvarila sadni skunk po tradiciji najbolje prodajanih Wappa sort Paradise Seeds. Rezultat je dober okus, prijeten učinek in vsesplošno odlični rezultati pri pridelavi v notranjosti kot tudi na prostem.

Blue Kush Berry (Indica):
Tommy je želel Indico, ki je primerna za bang, ampak tako, ki ima močan okus. V Paradise Seeds so se pridelovalci odzvali s svojim prispevkom tej priljubljeni kombinaciji, kjer se Kush sorte meša s slastno sadno prevleko. Sladek okus te rastline v kombinaciji z dolgotrajnim sproščanjem na kavču je učinek, ki ga bo imel izloček indica vršička.

Kakšna je zgodba za sodelovanjem  Paradise Seeds in Chong’s Choice?
“Prvotno so nam Chong’s Choice pristopili, da bi se združili, zaradi njihove že pripravljene palete izdelkov.” pojasnjuje Paradise Luc. “Ampak, začeli smo se pogovarjati  in predlagali, da bomo sodelovali in delali skupaj na nekaterih novih sortah semen. Kako bi lahko rekli NE takšni priložnosti, da delamo skupaj s to kanabis legendo? Vedno smo bili veliki oboževalci Cheech in Chong. Leta 1970 in 1980 pa ni bilo veliko junakov konoplje v popularni kulturi, ki bi bili pripravljeni razmišljanja s svojo glavo in vihtenjem zastave konoplje. Tommy Chong je bil pravi prvak rastline in kulture konoplje. ”

Zelo smo navdušeni nad novimi sortami. Razpon Chong’s Choice Legends ima visoko kakovostne genetik, ki prinašajo najboljše iz kalifornijskih in nizozemskih rejskih programov. Delali smo na razvoju teh treh sort za preteklo leto in smo zdaj pripravljeni prenesti konopljo rastoči skupnosti! ”

Tommy Chong je zaslovel kot odpadnik komik leta 1970 in 1980, ko je delal na številnih Cheech in Chong albumih (ali daljših igranih vinilnih zapisih za generacijo interneta) in filmih, katerih tematika je bila kanabis.
Leta 2003 je Chong postal zelo prepoznaven mučenik za legalizacijo marihuane, ko je šel v zapor za 9 mesecev, kot rezultat njegove vloge v družbi, ki je distribuirala steklene bonge in cevi. Od takrat je dejal, da: “Zapor je bil verjetno najbolj razburljiva stvar, ki se mi je kadarkoli zgodila “. V zadnjih letih je Tommy uporabljal konopljo v kombinaciji s kemoterapijo za zdravljenje raka.

Chong’s Choice je začelo delovati leta 2016 in njegova spletna stran se oglašuje kot vir “izdelkov iz konoplje najvišje kakovosti na trgu”, kar pomeni, da ponujajo vse od vnaprej rolanih jointov do kartuš z oljem in celo s THC-jem infuziran trak (v ZDA, kjer je marihuana legalna) in je odlično zdravilo za vsak primer suhega dihanja.

Nova Chong’s Choice linija semen bo na voljo izključno pri Paradise Seeds  – prek njihove spletne strani in preko njihovega evropskega distribucijskega omrežja. Za več informacij si oglejte www.paradise-seeds.com