Včasih se zdi, kot da ni dovolj pijače ali trave na svetu, da bi bili vaši božični prazniki kaj lažji. Od družinskih dram (ko že veste, da bo nekdo slej ko prej omenil Trumpa ali Melanijo) in norega nakupovanja božičnih daril vsi dobro vemo, da so lahko vaši božično-novoletni prazniki precej naporni, vendar brez skrbi – mi vam bomo z odličnimi idejami pomagali prebroditi letošnje praznike.

Naši prijatelji na Cut.com so skozi leto zmešali nekaj odličnih kokteljlov s kanabisom, mi pa smo zbrali tiste najboljše od najboljših, ki bodo spremenili vaše praznike, v resnično »čarobne« praznike.

2

  1. »Gandža Whiskey«

sestavine:

750 ml.steklenica viskija

¼ oz. zmlete marihuane

Navodila za uporabo:

Nalij steklenico viskija v PVC kozarec (ali izlij malo viskija, da lahko v steklenico dodaš zmleta zelišča) in dodamo zmleto marihuano.

PVC kozarec ali steklenico pretresite in pustite, da stoji (seveda stran od sončne svetlobe) vsaj 48 ur. Vsak dan jo vsaj enkrat pretresite, dokler ne doseže želene jakosti – stoji lahko tudi do enega mesecu, če je to mogoče. Dlje stoji, bolj bo zadel!

Nato vlijete viski v stekleno posodo, na katero seveda nastavite gazo ali cedilo, kjer ostanejo vsi delci, ki so se namakali. Postopek lahko ponovite, dokler ne boste popolnoma prečistili viski vseh usedlin.

  1. »Travnati Sezarac«

sestavine:

2 oz. prej omenjenega »travnatega viskija«

1 kocka sladkorja

2 kapljice Peychauds grenčice

1/2 čajne žličke vode

Navodila za uporabo:

Na kocko sladkorja kanite grenčico in jo zdrobite na dnu kozarca. Dodajte vodo.

V mešalni kozarec, premešamo viski, ter še eno kapljico grenčice Peychauds. Prelijte na sladkor. Po želji lahko dodate limono.

  1. »Zadeti jajčni liker«

Sestavine:

6 jajc

3 skodelice stepene smetane

1 čajna žlička soli

1 žlica vanilijevega ekstrakta

¾ skodelice sladkorja

1 skodelica »Gabdža Whiskeyja«

Muškatni orešček

Ločite jajčni rumenjak od beljaka v dve skledi. Rumenjakom dodajte sladkor in močno mešajte vsaj dve minuti. Dodajte sladko smetano, vanilijev ekstrakt in viski in stepajte dokler se vse sestavine ne razporedijo enakomerno. Beljake vstavite v mešalec ali pa jih zmešajte z ročnim mešalcem, dodajte sol in stepajte dokler ne dobite trdega snega. Počasi vmešajte sneg v zmes z rumenjaki. Med mešanjem dodajte še muškatni orešček. Hladite vsaj eno uro, preden postrežete posujte z muškatnim oreščkom.

  1. »Vutra Margerita«

2 oz. Tekile z marihuano

¾ oz. limetinega soka

¾ oz. sladkornega sirupa

½ oz. Grand Marniera

Sol

Zmešajte vse sestavine in jih pretresite. Precedite čez led v visok kozarec in okrasite z olupkom limete.

  1. »Zapohana Mary«

Sestavine:

32 oz. paradižnikovega soka

1 žlica hrena

1 žlica Worchestershire omake

¼ skodelice limoninega soka

2 žlici Shiracha

1 strok česna, na drobno sesekljan

2 žlici Weed Bacon maščobe

Steblo zelene

Rezina slanine

2 oz. vodke z marihuano

Sol za okrasitev roba

  1. Korak: naredi vodko z marihuano – stresi 1/8 oz. trave v 750 ml vodke. Pretresi. Shrani od dveh dni do enega meseca. Precedi.
  2. Korak: naredi »Bloody« mešanico: iztisni ¼ skodelice limoninega soka in dodaj 1 žlico hrena. Dodaj 2 žlici Worchestershire omake in Shirache. Prilij 4 oz. paradižnikovega soka. Dodaj ščepec soli in popra. Dodaj še na drobno narezan strok česna. Vmešaj še 2 oz. Weed Bacon maščobe.
  3. Korak: naredi koktajl. Nalij 2 oz. vodke v velik prazen kozarec. Dodaj kocke ledu. Vlij »Bloody« mešanico. Močno zmešaj. Z limono namoči rob čistega kozarca in ga pomoči v sol. Nato vlij mešanico in dekoriraj koktajl.
  4. Mai High

Sestavine:

2 oz. Ruma z marihunano

¾ sveže stisnjenega limetinega soka

½ oz. pomarančnega Curaçaoa

¼ sladkornega sirupa

¼ oz Orgeata

1 list mete ali marihuane (za okrasitev)

Vse sestavine vlij v mešalnik za koktajl in močno pretresi. Nato koktalj prelij v kozarec z odebeljenim dnom. Okrasi z rezino limete in listom mete ali listom marihuane.

1

Pa nazdravje!