THE UFOSLAVIANS so virtualni galaktični  bend/projekt ustanovljen leta 2014 z strani  Haris Pilton-a (Dubimir) in Marco Grabber-ja (Velebeat).
Haris Pilton (Kali Fat Dub, Doggy Brasco, Bitter Delight) in Marco Grabber (Golem, Dalmatian Lounge, Manouche, …), sta združila moči v letu 2014 z namenom, da bi prinesla svež veter na reggae, world music,  in balkan beat sceni   in pokazati, da obstaja tudi dobra oblika alternativne  balkanske glasbe in ne samo komercialno usmerjeni turbo folk.
The Ufoslavians nam prinašajo  edinstven ” ufoslavski ” zvok, ki je mešanica balkananske in ciganske glasbe, reggae-a, cumbie, ska-ja, hip hop-a in elektronike. Band nastopa v posebnih vesoljskih  kostumih  s posebnimi efekti.

The Ufoslavians so prvi stik z planetom Zemljo naredili z njihovim prvim singlom  ” Cigancica ” ali v angleškem jeziku  ” Gipsy Girl ” katerega je odpel  Fidži (slovenska rap zvezda), katerega  so občinstvo in kritiki po balkanu, Evropi in drugod po svetu zelo dobro sprejeli.  Od takrat so raziskovali različne kulture in plemena, igrali in širili  univerzalno sporočilo miru, ljubezni in razumevanja po vsem svetu, ter sodelovali  z različnimi glasbeniki in medtem pripravili  svoj prvi album ”Legal Aliens”, ki je izšel septembra 2016.

Album ( ” LEGAL ALIENS ”), vsebuje 15 skladb z različnimi vokalisti iz različnih delov sveta kot so :

Jamajška reggae DJ legenda Joseph Cotton aka Jah Walton, ki je aktiven na reggae sceni že od sredine 1970-ih in je aktivno sodeloval z glasbeniki , kot so U Brown, Horace Andy, Bigga Ranx, Trinity, Rod Taylor in še z mnogimi drugimi. Pesem ” Mad ” je kritična  pesem na temo socialnih medijev kot so facebook, youtube itd  in njihov  vpliv na medljudsko socializacijo.

Natanja ali “” francoski lev ” se je rodil in odraščal v Guadeloupe-u in trenutno živi v Evreux-u v Normandiji (Francija). Samostojni umetnik s posebnim talentom in stilom petja  na živih nastopih nastopa z veliko strastjo katero si je vredno ogledati. V sodelovanju z The Ufoslavians  nam je prinesel svoj edinstven glas v balkan reggae pesmi/himni ” Beautiful Queen “.

Fidži tudi znan pod imenom  Pica Boj je poznan slovenski hip hop pevec, ki je bil v zadnjih letih prav tako del skupin kot Leftegg, Cancel in Ironic Tronic. Včasih se  pridruži Ufoslavcem  na živih koncertih, kjer meddrugim zapoje  znano uspešnico in prvi single ” Cigančica ” (Gipsy dekle), za katero so posneli tudi videospot.

Tadiman – je slovenski reggae pevec in multiinštrumentalist in vodja znane reggae skupine Siti hlapci katera ustvarja že od  leta 1996. S svojim posebnim  reggaevokalom  je posnel 3 pesmi za Ufoslavce  hkrati pa nastopa kot eden od dveh glavnih pevcev na svojih živih koncertov.nastopih v živo

Ali Massive – je slovenski raper kateri  prihaja iz Kranja. ter z njegovo spretnostjo različnih hip hop stilov   prinaša novo dimenzijo ufoslavskega  zvoka. Posnel je 2  pesmi (Sharash Pa Ti in Bnch Of Aliens) za album ” Legal Aliens ” hkrati pa nastopa z The Ufoslavians kot glavni hip hop vokal.

Killo Killo – Panonski mornar in gusar , pevec Killo Killo Bande in Drum’n’zez-a ter dobro znani MC balkan beat  scene nam prinaša vesoljsko  ljubezensko zgodbo med vesoljcem  in zemljanko v pesmi ” Vanzemaljski Volim te ” .

Jurij Gurzhy je glasbenik, DJ, producent, radio voditelj, pevec in kitarist benda  Rotfront se je rodil v Ukrajini in zdaj živi v Berlinu. V zadnjih letih je sodeloval s priznanimi artisti kot so Wladimir Kaminer, Lemez Lovas, Alec Kopyt, Shantel, Amsterdam Klezmer band, Vodka Boys in Master Musicians of Saltovka. Njegovo sodelovanje z The Ufoslavians nam je prineslo pesem  ” Skype Party ” v Balkan reggae cumbia maniri.

Chakka Swraka – bivši pevec Zion Crew in Golem ter sedanji pevec Kali Fat Dub-a  nam je prinesel revolucionarno anarhistično  pesem Pali (Burn), ki pripoveduje zgodbo o iskoriščanju  delavcev, kateri so nato iz upora in nezadovoljstva zažgali  železniško postajo.

Puka Kozmetika – nora brata dvojčka, makedonski hip hop zvezdi in hkrati pevca reggae zasedbe   Bruka so spisali in odpeli  himno ” Tugoslavija ” v makedonskem jeziku, katera pripoveduje zgodbo o žalostnem koncu države  imenovane Jugoslavija.

Haris Pilton – dj, producent, pevec in enfant terrible balkan beat scene, pionir gipsy dub stila  in ustanovitelj ter producent Kali Fat Dub, Doggy Brasco in Bitter Delight nam prinaša sončno  poletno pesem z reggae, havajskim in balkanskim melosom imenovano  ” Morski Galeb ”.

Shanti Powa – so kolektiv 13  glasbenikov iz severne Italije ki preigravajo mešanico  Reggae, Rap, dancehall, ska, rock in soula..  Pevca zasedbe  Bertrand Rise & Alice Allis sta zapela pesem ” Ufoslavation ”, ki pripoveduje zgodbo o tem, kako bodo vesoljci združili  ljudi , da živijo v miru, in enotnosti kot eno samo pleme.

Ricardo Luque – rojen v Venezueli  in od leta 1990 živeč v Zagrebu (Hrvaška), je pevec znane world music  glasbene skupine Cubismo kateri je posnel skladbo ” El Caminante ” v balkana cumbia dub maniri  s aktualnim sporočilom “Hočeš domovino a nimaš hiše, torej pojdi in poišči si nov dom”.

Gypsy Soundsystem – bend s sedežem v Ženevi (Švica) so v  letu 2012 skupaj z haris Pilton-om  izdali dvojni album z 27timi  skladbami na albumu  Magic Winery. Dve pesmi iz tega albuma so ponovno predelane in posnete leta 2016 ter uvrščene na ”Legal Aliens” album.

Od septembra dalje, so  The Ufoslavians začeli s promocijo  albuma na   turneji s skupino, ki vsebuje 2 pevca  (reggae in hip hop)  2 dj / fx operaterja  & s tremi ”trubači”.

V naslednjih nekaj tednih jih lahko slišite v živo na koncertih po različnih krajih  Evrope  kot so  Bolzano (Italija), London (UK), Köln (Nemčija),Ulm (Nemčija), Praga (Češka), itd …