Feminizovani sojevi su glavno otkriće koje je učinilo život uzgajivača kanabisa mnogo lakšim. Čak i ako se u današnje vreme ti sojevi mogu pohvaliti visokokvalitetnim standardima, postoje neki trikovi koje možete koristiti da biste dobili još bolje rezultate.

Feminizovano seme konoplje je došlo na tržište pre više od petnaest godina i postepeno ga osvojilo. Čak su se i uzgajivači koji su bili nevoljni na početku predali kvalitetu ove genetike, koja omogućava da se veličina useva izračuna na početku bez potrebe za klijanjem više semena nego što je to neophodno. Zapravo, sa sigurnošću da će sve izrasti u ženske biljke, parenje postaje suvišno što je doprinelo njihovoj eksponencijalno sve većoj popularnosti poslednjih godina.

Ako želite da ove sezone iskoristite najviše od naših najboljih feminizovanih semena, ovde su šest Zlatnih pravila koja će vam pomoći da dobijete savršenu žetvu. Spremni? Idemo.

  1. Previše pažnje: ako ste tek krenuli sa prvim koracima u kultivaciji kanabisa, možda ćete pasti u zamku tako što ćete im posvetiti previše pažnje. Šta mislimo kad kažemo to? Pa, posmatranje vaših biljki i razumevanje njihovih potreba je dobro za njih, zapravo je ključno za uspešan usev. Uobičajena početnička greška je, na primer, verovanje da će se one brže razvijati ako im date mnogo hranljivih materija. To obično dovodi do prekomernog hranjenja, stresa biljaka ili prekomernog zalivanja. Zato se opustite, naučite da razumete svoje biljke i dajte im ono što im treba, ništa više.
  2. Nedovoljno zalivanje: pokušajte da održite vlažnost pod kontrolom, ali obratite pažnju da biljka ne pokazuje očigledne simptome žeđi. Ako se vaša biljka kanabisa previše suši tokom ranih faza rasta, ona će kasnije razvijati dodatne probleme, naročito kod korena.
  3. Prekomerno zalivanje: izbegavajte navodnjavanje biljaka prekomernim, previše čestim zalivanjem i dajte vremena da biljka “diše” između zalivanja. Previše vode i previše hrane nije dobra ideja; više biljaka marihuane je izgubljeno zbog prekomerne zaštite i pažnje nego zbog trunke odugovlačenja/oklevanja,
  4. Planiranje prostora: biljke konoplje raste snažno, pa čak i ako je u početku manje, imajte na umu da ćete morati da ih uredite prema veličini koja će biti kada se vegetativna faza završi. U suprotnom, biljke će biti previše blizu jedna drugoj i gustina useva će biti prevelika, što može dovesti do nedostatka ventilacije i doprineti razvoju gljivica.
  5. Azot: azot je od suštinskog značaja za rast i prirodni razvoj biljaka, pa se uverite da je uvek dostupan.
  6. Prevencija: zlatno pravilo za zaustavljanje insekata i gljivica štetočina od kolonizovanja vaših useva kanabisa je PREVENCIJA. Jednom kada postave uporište, neke nesreće kao što su paukovi, tripsi(pepelnice) i bele muve teško je iskoreniti, a kamoli gljivice poput praškastih membrana i Botritisa, što može upropastiti ceo usev. I pored toga postoje organske metode i preventivne mere koje možete koristiti da biste oterali ove nepozvane goste i zaustavili ih od kolonizacije vaših useva kababisa. Neka vam je dobra žetva!